Siirry suoraan sisältöön

Puu- ja puupohjaisten tuotteiden alkuperä

Puu- ja puupohjaisten tuotteiden alkuperän vaatimusten standardoinnin hoitaa syksyllä 2013 Brasilian ja Saksan standardointijärjestöjen aloitteesta perustettu kansainvälinen projektikomitea ISO/PC 287, joka vuonna 2019 muutettiin varsinaiseksi tekniseksi komiteaksi ISO/TC 287 Sustainable processes for wood and wood-based products.

Puu- ja puupohjaisten tuotteiden teollisuus on kasvanut merkittävästi viime vuosina ja se luo runsaasti suoria ja välillisiä työpaikkoja. Kasvun on tapahduttava kestävältä pohjalta ja sen on sallittava tehokas sosiaalinen ja taloudellinen kehitys. Siksi on tarpeen luoda kansainväliset puupohjaisten tuotteiden alkuperän hallintaa koskevat vaatimukset, jotka edistävät tuotantoketjun jäljitettävyyttä ja kestävän kehityksen mukaisesti tuotettuja tuotteita.

ISO/PC 287:n työ alkoi vuoden 2014 alussa. Komitean ensimmäinen standardi valmistui neljässä vuodessa, ISO 38200:2018 Chain of custody of wood and wood-based products. Standardi on yksi keino yhdenmukaistaa ja yksinkertaistaa vaatimuksia puuperäisten tuotteiden alkuperän hallinnassa. Työssä on otettava huomioon nykyiset metsänhoidon periaatteet ja järjestelmät (PEFC ja FSC). Tällaisen yhdenmukaistamisen odotetaan vähentävän byrokratiaa ja siten hallinnollisia kustannuksia yritystasolla.

Lisää tietoa metsäteollisuudesta:

Aihealueen kansallinen standardointiryhmä:

Kemesta/SR 012 Puu- ja puupohjaisten tuotteiden alkuperä

ISO-komitea

ISO/TC 287
Sustainable processes for wood and wood-based products

Viimeksi päivitetty 23.05.2024